Protestantse wijkgemeente De Jacobijner
Wijkgemeente ‘De Jacobijner’ is een protestantse gemeenschap in het hart van Leeuwarden. Een ontmoetingsplaats voor God en mens en voor mensen met elkaar, een plek waar je blijdschap en verdriet kunt delen, waar ruimte is voor vertrouwen én voor twijfel.
Onze diensten houden we in de Grote of Jacobijnerkerk. Op deze historische plaats houden we de lofzang gaande, zoals ooit de Dominicaanse monniken dat hier deden. Kerkmuziek speelt op een veelkleurige manier een belangrijke rol in het beleven van ons geloof.
We willen een warme gemeenschap zijn, met ruimte voor elkaars diversiteit. We streven naar inclusiviteit, en proberen oog en oor voor elkaar te hebben.
We zoeken ook naar verbinding met de stad, zowel in woord als in daad.
De wijkgemeente ‘De Jacobijner’ is op 1 januari 2018 ontstaan door een fusie van de wijkgemeentes Rondom de Grote Kerk, Adelaar-Regenboog en Fenix/Goede Herder.
Leren van Luther 2024-2025: Geloof als bevrijding
Voor iedereen die zich wil verdiepen in geloofsvragen is er al een aantal jaren de cursus Leren van Luther. Dit jaar is het thema: Geloof als bevrijding
Aan het begin van zijn ‘Reformatorische Wending’, ergens in de herfst van 1517, verandert Luther de schrijfwijze van zijn oorspronkelijke familienaam Luder in ‘Luther’, verwijzend naar het Griekse woord voor ‘bevrijde’ (Eleutheríos).
Waarvan wist Luther zich bevrijd? En wat is de betekenis van de beelden die hij gebruikte om die bevrijding te duiden, zoals ‘reiniging’, ‘verlossing/loskoping’, ‘vergeving’, ‘verzoening’ en ‘vrijspraak’.
In deze cursus gaan we op zoek naar het denken en ervaren van de oorspronkelijke Luther en overdenken we wat de betekenis is in onze tijd van de oude beelden waarmee ons ‘heil’ in Christus wordt geschilderd. Waarvan zouden wij zelf bevrijd kunnen worden?
Docenten/gespreksleiders:
ds. Susanne Freytag, ds. Margo Jonker, prof. dr. Markus Matthias, ds. Willy Metger, ds. André van der Stoel, drs. Elsa Aarsen-Schiering, drs. Carry Nijland ba, dr. Theo van Willigenburg, ds. Pieter Oussoren
De bijeenkomsten te Leeuwarden omvatten vier avondbijeenkomsten van 19.30 uur -21.00 uur
Er is ook online gelegenheid om deel te nemen. Men kan ook de bijeenkomsten die men fysiek heeft moeten missen online ‘inhalen’. Opgave voor de online bijeenkomsten: lerenvanluther@gmail.com
Deelname kost € 20,- per persoon. Deelnemers hebben de beschikking over een zorgvuldig samengestelde reader (pdf of eigen kopie) met een samenvatting van Luthers betoog en een vertaalde selectie van paragrafen uit zijn traktaat.
Plaats: Lutherse kerk, Nw. Oosterstraat 28 – 30, 8911 KN Leeuwarden
Aanmelden: bij Elisabeth Huxdorff, luthers@xs4all.nl of tel. 06-12783713
de kosten a € 20,-- kunt u overmaken naar NL91 INGB 0000 8256 95
t.n.v. Evang. Lutherse Gemeente Leeuwarden, ovv Luthercursus
of contant op de eerste avond.
I. 1E BIJEENKOMST 6 november 2024, aanvang 19.30 uur
Luthers’ Reformatorische Wending
Wat is er met Luther gebeurd tussen 1517 en 1521 dat hij een radicale wending in zijn geloof en leven meemaakte? Wat waren de belangrijkste momenten?
Online: 21 januari 2025, avond
II. 2E BIJEENKOMST 20 november 2024, aanvang 19.30 uur
Bevrijding als vergeving van schuld en ongerechtigheden
Waarin verschillen Luthers ideeën over vergeving van de calvinistische ‘verzoening-door-voldoening’ theologie? En waarom kan het vergevend loslaten van wrok heilzaam zijn voor je eigen ziel?
Online: 11 februari 2025, avond
III. 3E BIJEENKOMST 18 december 2024, aanvang 19.30 uur
Bevrijding als reiniging van wat ons leven en samenleven vergiftigt
Wat bedoelde Luther met ‘reiniging door het bloed van Christus’ en wat betekent dat wanneer ons eigen leven of onze samenleving snakt naar reiniging en heling?
Online:11 maart 2025, avond
IV. 4E BIJEENKOMST 15 januari 2025, aanvang 19.30 uur
Bevrijding als losmaking van wat ons bindt
Wat hebben Bijbelse beelden over de loskoping uit de slavernij te zeggen over onze persoonlijke gebondenheden of de wijze waarop mensen beknot worden door wat ‘normaal’ is.
Online: 18 maart 2025, avond
Meditatieve bijbellezing volgens Lectio Divina via Zoom
Wekelijks verzorgt Stadsklooster Jabixhûs op vrijwel elke dinsdagavond om 21.00 uur vanuit Stadsklooster Jabixhûs in Leeuwarden een eenvoudige meditatieve bijbellezing volgens Lectio Divina via Zoom. Daarbij lezen we zowel in het Nederlands als in het Fries de tekst meerdere malen door. Dat beviel in de coronatijd zo goed, dat we er gewoon mee zijn doorgegaan. Er doen inmiddels mensen uit heel Nederland mee. Meestal is er een groep van tussen de 4 en 12 mensen.
Je hoeft geen ervaring te hebben met bijbel lezen of een bijbel te hebben om mee te kunnen doen .
Om mee te doen kun je met de gratis app Zoom direct in bellen via deze url
of na inloggen in Zoom met deze gegevens
Vergadering-ID: 789 535 0060
Wachtwoord: 131410
Dus zoek voor 21:00 uur gewoon een stil plekje op waar je ontspannen kunt zitten en maak verbinding .
Je mag ook live mee doen in de kapel Vijverstraat 2 als je dat prettiger vindt.
Voor vragen kun je mailen naar jabixhus@gmail.com of appen naar Jeannet Bijleveld 0646172617
Gespreksgroep Geloof op tafel
door pastoor Bert van der Wal, pastor Germa Kamsma-Kunst en pastor Lysbeth Minnema
‘Geloof op tafel’ is geen cursus of Bijbeluitleg, maar een laagdrempelige gespreksgroep. Bij elke bijeenkomst is een geloofsthema, verbeeld in filmpjes, het uitgangspunt om met elkaar in gesprek te komen over leven en geloof. De sfeer is ongedwongen. De ochtendgroep eindigt met een gezamenlijke lunch, de avondgroep start met een gezamenlijke warme maaltijd. Kennis van de Bijbel is geen noodzaak en lid zijn van de parochie geen vereiste. Als je in gesprek gaat met elkaar, merk je dat jij anderen iets te bieden hebt en in de ontmoeting met anderen veel ontvangt.
De onderwerpen in deze periode zijn: eucharistie, Maria, Gods plan en Gods liefde.
Ochtendgroep (Wytgaard, Tjissema 2)
Data: vrijdag 20 september, 11 oktober, 22 november en 13 december.
Tijd: 10.30 tot 13.00 uur
Avondgroep (Titus Brandsma Huis Leeuwarden)
Data: dinsdag 17 september, 8 oktober, 19 november, 10 december
Tijd: 18.30 tot 21.00 uur
Kosten: 5 euro per keer
of 20 euro vooraf voor 5 bijeenkomsten inclusief maaltijden.
Graag opgeven vanwege de maaltijden.
Om deel te nemen is opgave zeer gewenst. Bij de opgave graag activiteit en datum vermelden. Uw aanmelding ontvangen wij graag zo vroeg mogelijk; het liefst tot een week voor de activiteit.
Opgeven bij voorkeur per e-mail: kerkelijkbureau@sintvitusparochie.nl,
of telefonisch: 06-82403680 (maandag en woensdag bereikbaar van 9.30 tot 11.00 uur)
Mediteren met geuren
Elke derde dinsdag van de maand is er een meditatieve viering met als uitgangspunt de Vruchten van de Geest (Galaten 5: 22).
Minke heeft de vruchten gekoppeld aan geuren via een bloesemnaslagwerk. De bijbehorende geur verdiept de meditatie.
Leiding en opgave: Minke van der Meulen-Heida (minkemh@xs4all.nl)
Tijd: Dinsdagavond 19.30 uur, de meditatie duurt 60 - 90 minuten
Plaats: Oergong naast de Doopsgezinde Kerk, Wirdumerdyk 18
Lectio divina door Lysbeth Minnema en Frits Eshuis
Nogal wat mensen vinden het zelfstandig lezen van de bijbel lastig. Ze ervaren de bijbel als moeilijk en ontoegankelijk. Nou bestaat er een manier van bijbel lezen waardoor die toegankelijkheid sterk toeneemt en het lezen een persoonlijke ervaring kan worden: de lectio divina (“goddelijke lezen”).
De methode werd in de Middeleeuwen ontwikkeld in de kloosters en is tot op de dag van vandaag dagelijkse praktijk binnen de verschillende kloostergemeenschappen. Lectio divina houdt het midden tussen bidden en lezen. Het is een eenvoudig toepasbare techniek om te leren luisteren naar God en te horen wat Hij jou persoonlijk door een Bijbeltekst wil zeggen. Verder leer je om daarna tot een persoonlijk antwoord te komen.
Eén keer per maand stellen we op maandagavond de evangelietekst van de zondag daaropvolgend centraal. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen. Om de techniek toe te passen is geen speciale voorkennis vereist, alleen een beetje geloof.
Er kunnen acht tot maximaal tien mensen deelnemen, dus wacht niet te lang met uw aanmelding. U kunt zich voor meerdere bijeenkomsten aanmelden maar ook voor één of twee.
Data: maandag 16 september, 21 oktober, 18 november,16 december
Tijd: 19.30 uur – 21.30 uur
Locatie: Titus Brandsmahuis, Bonifatiusplein 21
Kosten: 3 euro
Om deel te nemen is opgave zeer gewenst. Bij de opgave graag activiteit en datum vermelden. Uw aanmelding ontvangen wij graag zo vroeg mogelijk; het liefst tot een week voor de activiteit.
Opgeven bij voorkeur per e-mail: kerkelijkbureau@sintvitusparochie.nl,
of telefonisch: 06-82403680 (maandag en woensdag bereikbaar van 9.30 tot 11.00 uur)
Biblioloog, een lied bespreken, kaarten maken en het Onze Vader
onder leiding van pastor Germa Kamsma-Kunst
Tijdens het koffiedrinken op de maandagochtend is er, van september tot en met december, de mogelijkheid om kaarten te maken, een lied te bespreken of om mee te doen aan Biblioloog (je inleven in een Bijbeltekst). In oktober zijn er twee bijeenkomsten over het Onze Vader.
Data:
Kaarten maken: 2 en 23 september, 21 oktober, 25 nov.,16 december
Biblioloog: 9 en 30 september, 28 oktober,11 november,
Lied bespreken: 16 september, 4 en 18 november, 9 december
Het Onze Vader: 7 en 14 oktober
Tijd: 10.00 tot 11.00 uur Kosten: geen
Om deel te nemen is opgave zeer gewenst. Bij de opgave graag activiteit en datum vermelden. Uw aanmelding ontvangen wij graag zo vroeg mogelijk; het liefst tot een week voor de activiteit.
Opgeven bij voorkeur per e-mail: kerkelijkbureau@sintvitusparochie.nl,
of telefonisch: 06-82403680 (maandag en woensdag bereikbaar van 9.30 tot 11.00 uur)
Kijken met je ziel (naar schilderijen Vincent van Gogh)
Per keer staat een schilderij van Vincent van Gogh centraal. Waarom fascineert deze schilder zoveel mensen? We laten ons leiden door de brochure van Hans Tissink “Kijken met je ziel. Heilig kijken met Vincent van Gogh”. Aan de hand van brieven, gesprek en diverse werkvormen staan we met Tissink stil bij de spirituele werking van zeven schilderijen van Vincent van Gogh. Zijn schilderijen zijn bijna een soort van iconen. Ze kunnen ons hart raken. Van Gogh ziet in zowel de mens als in de natuur iets van het mysterie. Hij kijkt met zijn ziel.
Leiding: Tjitske Hiemstra
Data: 12 sept.,10 okt., 14.nov. 2024, 16 jan., 13 febr., 20 maart, 15 mei 2025
Tijd: 10.00 – 12.00 uur gemeentezaal
Kosten: 30 of 40 euro, incl. koffie en thee en de kaarten van de schilderijen
Opgave: tj.hiemstra@hetnet.nl
Leesgroep Jonathan Sacks
‘In de woestijn’. Zo luidt de titel van het vierde van de vijf boeken van Mozes. Numeri, zo is het in onze Bijbel gaan heten. Het boek beschrijft de reis van de hebreeën door de woestijn op weg naar het beloofde land. Het blijkt een tocht die veel langer duurt (een generatie lang!), dan geografisch gezien nodig is. Een zoektocht is het, vol voetangels en klemmen, geklaag, gemopper en conflict. De inzet: wie kan er leven in vrijheid en tegelijk verantwoordelijkheid?
De intocht in het beloofde land blijkt ook om een nieuwe mentaliteit en een ander soort leiderschap te vragen dan de bevrijding uit slavernij. Pas een hele nieuwe generatie zal in staat en geschikt blijken het beloofde land te betreden.
Komend najaar en winter lezen en bespreken we het commentaar van oud-opperrabijn Jonathan Sacks op Numeri. Deelnemers krijgen de kans om zich in één of meer thema’s meer te verdiepen en dat te delen met de groep. Wat kunnen wij leren van deze Joodse benadering van de bijbel en van de verhalen en wetten uit Numeri?
Start: 3 oktober. Daarna telkens elke 14 dagen op donderdagochtend van 10-12 uur.
Locatie: ‘De Schakel’ Havingastate 7, Leeuwarden
Begeleiding: ds. Helmer le Cointre
Deelname is open voor iedereen, ongeacht achtergrond.
Van deelnemers wordt gevraagd het boek aan te schaffen.
Info en opgave (graag voor 1 oktober) via: helmerlecointre@gmail.com of 058-2675825
Kapelkuier Vallen en Opstaan
Op zondagmiddag 10 november is de eerste Kapellkuier van het seizoen 2024/2025, namens de Agnesgemeente in Goutum.
De titel van dit seizoen is ‘Vallen en Opstaan’. Een thema dat zowel jong als oud zal herkennen: soms letterlijk, maar ook in de vorm van mentale tegenslagen of verlieservaringen. Hoe is dat voor je en wat doet jou weer opstaan?
Na een korte viering die om 14 uur start in de kerk van Hempens, nemen wij dat thema mee op onze wandeltocht. Een ieder loopt zijn eigen tempo, er wordt op je gewacht. In de kerk word je met koffie/thee en wat lekkers ontvangen. Wij kijken uit naar deze ontmoeting, van harte welkom!
Werkgroep Kapelkuiers (Irene de Vries, Jansje Tolsma, Annette Brandenburg en Gerrit-Jan Schaaphok)
Datum: zondag 10 november
Tijd: 14.00 uur
Locatie: kerk Hempens
Ter info: de volgende kapelkuiers zullen zijn op zondag 30 maart en zondag 25 mei 2025.
Taizé-gebeden in de Doopsgezinde kerk
Kenmerkend voor vieringen in de traditie van Taizé zijn het zingen van meditatieve liederen en de stilte. De liederen zijn kort, gemakkelijk aan te leren en worden vaak herhaald. Ze worden meerstemmig en in verschillende talen gezongen en muzikaal begeleid door gitaar, fluit, cornet en andere instrumenten. Een Taizé viering is oecumenisch en staat open voor iedereen. Na afloop is er gelegenheid om in stilte naar huis te gaan of elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie/ thee in de kerkenraadskamer.
Organisatie: Nynke Beekman, Conrad Hendriks, Tjitske Hiemstra, Tori Kelly, Nynke Smit-Kloosterman, Joshua Prins, Jelle Waringa
Data: zondag 8 september, 6 oktober, 17 november, 12 januari, 23 maart en 25 mei
Tijd: 19.30 – 20.30 uur
Plaats: Doopsgezinde kerk
Toegang vrij, vrijwillige bijdrage in de kosten
Kliederkerk
Ouders en kinderen komen samen rond een bijbelverhaal, dat op vele verschillende wijzen wordt vorm gegeven, ook is er een korte viering en wordt het samenzijn afgesloten met een maaltijd.
Datum: 9 juni
Tijd: 14.30 - 17.00
Opgeven bij Petra Prins: tj.hiemstra@hetnet.nl
Locatie: Doopsgezinde Kerk, Wirdumerdyk 18.
Songs of Praise in het Koepeltheater
Op zondag 26 mei is er weer een Songs of Praise in het Koepeltheater, voorheen de Koepelkerk.
Onder begeleiding van Jelle de Jong op het beroemde Vermeulenorgel, Sydo van der Bijl op trompet, Ilse Terpstra op dwarsfluit (en zang) en Ronald Postema op vleugel kunt u naar hartelust zingen op bekende melodieën.
Datum: zondag 26 mei
Tijd: 17.00 - 18.00 uur
Locatie: Koepeltheater, Vredeman de Vriesstraat 24A
Entree: 7 euro, contant of met pin
Avondgebed in de Grote of Jacobijnerkerk
Op zondag 17 maart wordt weer het Avondgebed gehouden in de Grote of Jacobijner Kerk.
Voor de maanden tot en met Pinksteren is gekozen voor het thema 'Zoektocht met Job'.
De lezingen zijn fragmenten uit het boek Job, in een vertaling van Pius Drijvers en Pé Hazewinkels.
In het commentaar op hun vertaling schrijven zij onder andere: Het beroep op Job is niet meer weg te denken uit het opstandige geloof van onze dagen. Ontelbare dichters, romanschrijvers, theologen en critici grijpen terug op de Job van het boek, de Job die zich afzet tegen de Job van het oude volksverhaal. Natuurlijk is de overgave van Job het belangrijkste moment in zijn geschiedenis, maar het is geen gemakkelijke overgave. Het boek verhaalt van een langdurige worsteling die Job brengt op de drempel van een groot mysterie. Het durven verder leven met dit grote mysterie is de oplossing die de dichter van Job geeft op de vraag naar de zin van lijden en naar het beleid van de Voorzienigheid geeft. Een oplossing die de mens alleen in gelovig luisteren geschonken wordt.
In de stilte van het koor van de kerk en in het ritme van de getijdendienst die gevolgd wordt, is er ruimte om het verhaal van de zoektocht van Job te overdenken.
De psalmlezing is dit keer psalm 43 in een bewerking van Hans Bouma.
De cantorij zingt onder leiding van Rianne Meinardi en Peter van der Zwaag bespeelt het koororgel.
Iedereen is van harte welkom.
Datum: zondag 17 maart
Tijd: 19.00 uur
Locatie: Grote of Jacobijnerkerk
Cantatedienst met “Ich hatte viel Bekümmernis”, BWV 21
“Ich hatte viel Bekümmernis” (BWV 21) van Johann Sebastian Bach (1685-1750) is een van zijn meest uitgevoerde cantates. Het is een lange cantate met maar liefst elf delen, gesplitst in een gedeelte vóór en een gedeelte na de preek. Bach voerde deze cantate uit met kleine wijzigingen bij diverse gelegenheden zonder veel binding met de thema’s van het kerkelijk jaar.
De oorsprong van de cantate ligt waarschijnlijk bij een rouwdienst in Weimar. De bewaard gebleven preek bevat diverse bijbelteksten, die in de cantate zijn verwerkt. In vergelijking met andere cantates is er een groot aantal gezongen bijbelcitaten. De vrije teksten zullen hoogstwaarschijnlijk zijn geschreven door Salomon Franck, de hofdichter in Weimar.
De cantatetekst sluit aan bij 1 Petrus 5: 6: “Onderwerp u dus nederig aan Gods grote macht, dan zal Hij u op de bestemde tijd verheffen”. Het daarin besloten contrast tussen bezorgdheid en vertrouwen structureert ook de cantate als geheel: de eerste helft staat in mineur en de tweede helft in majeur. Na een instrumentale Sinfonia schetst de cantate de zorgen van het mensenhart (deel 2 en 3) dat zich van God verlaten voelt (4) en in de hel dreigt weg te zakken (5); aan het slot van het eerste helft wordt de mens gemaand op God te vertrouwen (6). In de twee dialoogdelen bij de start van het tweede gedeelte, zoekt (7) en vindt (8) de ‘Seele’ (gezongen door de sopraan) haar Jezus (gezongen door de bas), wat haar tevreden zal stellen (9) en haar tranen zal drogen (10) en waarop ten slotte een loflied (11) past.
Stilistisch bevindt Bach zich hier op een historisch kruispunt. Uitgesproken modern zijn de aria’s en recitatieven op vrij gedichte teksten. Maar ouderwets is het grote aantal bijbelcitaten, karakteristiek voor de 17e-eeuwse motettraditie en het grote aandeel van het koor. Opmerkelijk aan deze cantate is dat er twee aria's voor de tenor zijn, maar geen aria voor de alt. En aan het slot duiken opeens trompetten en pauken op. En ook dit is uniek voor een cantate van Bach, in één cantate spelen zowel trombones als trompetten.
De cantate wordt uitgevoerd door het bekende Collegium Vocale Fryslân, onder leiding van Gerben van der Veen. Solisten zijn: Tetsje van der Kooi, sopraan, Jeroen Helder, tenor en Hans de Wolf, bas. Het orgel wordt bespeeld door Peter van der Zwaag. Voorganger ds. Yvonne Hiemstra, Dokkum
Wij zijn verheugd dat velen de cantatediensten steunen door een bijdrage. Ook nu doen wij weer een beroep op u bij te dragen aan de onkosten en wel met een bedrag van € 7,- of meer. De bijdrage kunt u storten op het bankrekeningnummer van de Protestantse gemeente Leeuwarden, NL51INGB0000877243 onder vermelding van ´cantatediensten` of na afloop van de dienst in de collecte schaal.
Datum: 5 november 2023
Locatie: Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden
Aanvang 19.00 uur, de deuren gaan open om 18.30 uur
Activiteiten van De Jacobijner en/of in de Grote Kerk
Cantatedienst met “Ich hatte viel Bekümmernis”, BWV 21
“Ich hatte viel Bekümmernis” (BWV 21) van Johann Sebastian Bach (1685-1750) is een van zijn meest uitgevoerde cantates. Het is een lange cantate met maar liefst elf delen, gesplitst in een gedeelte vóór en een gedeelte na de preek. Bach voerde deze cantate uit met kleine wijzigingen bij diverse gelegenheden zonder veel binding met de thema’s van het kerkelijk jaar.
De oorsprong van de cantate ligt waarschijnlijk bij een rouwdienst in Weimar. De bewaard gebleven preek bevat diverse bijbelteksten, die in de cantate zijn verwerkt. In vergelijking met andere cantates is er een groot aantal gezongen bijbelcitaten. De vrije teksten zullen hoogstwaarschijnlijk zijn geschreven door Salomon Franck, de hofdichter in Weimar.
De cantatetekst sluit aan bij 1 Petrus 5: 6: “Onderwerp u dus nederig aan Gods grote macht, dan zal Hij u op de bestemde tijd verheffen”. Het daarin besloten contrast tussen bezorgdheid en vertrouwen structureert ook de cantate als geheel: de eerste helft staat in mineur en de tweede helft in majeur. Na een instrumentale Sinfonia schetst de cantate de zorgen van het mensenhart (deel 2 en 3) dat zich van God verlaten voelt (4) en in de hel dreigt weg te zakken (5); aan het slot van het eerste helft wordt de mens gemaand op God te vertrouwen (6). In de twee dialoogdelen bij de start van het tweede gedeelte, zoekt (7) en vindt (8) de ‘Seele’ (gezongen door de sopraan) haar Jezus (gezongen door de bas), wat haar tevreden zal stellen (9) en haar tranen zal drogen (10) en waarop ten slotte een loflied (11) past.
Stilistisch bevindt Bach zich hier op een historisch kruispunt. Uitgesproken modern zijn de aria’s en recitatieven op vrij gedichte teksten. Maar ouderwets is het grote aantal bijbelcitaten, karakteristiek voor de 17e-eeuwse motettraditie en het grote aandeel van het koor. Opmerkelijk aan deze cantate is dat er twee aria's voor de tenor zijn, maar geen aria voor de alt. En aan het slot duiken opeens trompetten en pauken op. En ook dit is uniek voor een cantate van Bach, in één cantate spelen zowel trombones als trompetten.
De cantate wordt uitgevoerd door het bekende Collegium Vocale Fryslân, onder leiding van Gerben van der Veen. Solisten zijn: Tetsje van der Kooi, sopraan, Jeroen Helder, tenor en Hans de Wolf, bas. Het orgel wordt bespeeld door Peter van der Zwaag. Voorganger ds. Yvonne Hiemstra, Dokkum
Wij zijn verheugd dat velen de cantatediensten steunen door een bijdrage. Ook nu doen wij weer een beroep op u bij te dragen aan de onkosten en wel met een bedrag van € 7,- of meer. De bijdrage kunt u storten op het bankrekeningnummer van de Protestantse gemeente Leeuwarden, NL51INGB0000877243 onder vermelding van ´cantatediensten` of na afloop van de dienst in de collecte schaal.
Datum: 5 november 2023
Locatie: Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden
Aanvang 19.00 uur, de deuren gaan open om 18.30 uur